Renate Westerbos

 

Renate is een gespecialiseerd en gekwalificeerd mediator in familiekwesties, strafzaken en arbeidsgeschillen. Als familiemediator richt zij zich op het begeleiden van (echt)scheidingen, het opstellen en/of  aanpassen  van omgangsregelingen, ouderschapsplannen, en berekenen van kinder- en partneralimentaties.

Renate is MfN-registermediator. Een MfN-registermediator voldoet aan de kwaliteitseisen van de Mediatorsfederatie Nederland en houdt haar vaardigheden en kennis op peil volgens vastgestelde normen als het gaat om educatie en ervaring. (www.mfnregister.nl )

Haar passie is de communicatie tussen mensen te verbeteren en/of te herstellen. Samen met de partijen zoeken naar gezamenlijke belangen, waardoor het conflict in een ander daglicht komt te staan, en er ruimte komt voor nieuwe ideeën.

Renate werkt oplossingsgericht. Natuurlijk is het van groot belang dat partijen hun verhaal kwijt kunnen tijdens de mediation. Daar wordt ruimschoots aandacht aan besteed. Maar uiteindelijk zal er gekeken worden naar de gezamenlijke belangen. Wat is er voor nodig om die te kunnen bereiken en waarborgen?  Welke afspraken dienen  hiervoor gemaakt te worden?

Tijdens het begeleiden van een echtscheiding, of het opmaken van een nieuw ouderschapsplan gaat het belang van kinderen bij Renate ten alle tijden voor! Indien er extra zorg nodig is voor de begeleiding van kinderen (en hun ouders) op emotioneel gebied tijdens deze zo heftige emotionele periode werkt Renate nauw samen met Carla Regter. Carla Regter is kindertherapeute.

Als Eigen-Kracht Coördinator (www.eigen-kracht.nl ) heeft Renate sinds 2009 veel te maken met de problematiek en communicatieproblemen binnen relaties, gezinnen en families. En als moeder van 4 puberende kinderen kan zij zich goed verplaatsen in deze wereld.